About

"Φτηνά τη Λευτεριά δεν την πουλούν πουθενά. Ούτε και τη χαρίζουνε. Όσοι την πήραν χάρισμα τη χαράμισαν."
Μενέλαος Λουντέμης


Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2011

Αυτά μας πουλάει το LIDL!

Τα… υπό απόσυρση και όχι τα ποιοτικά τοπικά προϊόντα δείχνει να προτιμά σε πολλές περιπτώσεις η γερμανική αλυσίδα σούπερ μάρκετ LIDL. Με αφορμή την προχθεσινή συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το σούπερ μάρκετ LIDL της οδού Λαρίσης με αίτημα των ντόπιων παραγωγών...

 

...και των τοπικών φορέων να βρουν θέση στα ράφια της γερμανικής εταιρίας τα τοπικά προϊόντα, ο πρόεδρος της Ένωσης Καταναλωτών Μαγνησίας Αλέκος Κουτσελίνης επεσήμανε ότι η αλυσίδα είναι φέτος «πρωταθλήτρια» στην απόσυρση τροφίμων που αφορούσαν σε προϊόντα τα οποία περιείχαν από σαλμονέλα μέχρι το μικρόβιο e-coli!

Πιο συγκεκριμένα μέσα σε διάστημα μερικών μηνών αποσύρθηκαν από τη γερμανική αλυσίδα κατεψυγμένο προϊόν κιμά από βοδινό κρέας και κατεψυγμένα πικάντικα σουτζουκάκια, επίσης από βοδινό κρέας, τα οποία είχαν εντοπιστεί να είναι μολυσμένα από τον Ε.Coli, περιπτώσεις για τις οποίες η κυβέρνηση έφτασε στο σημείο να «παραιτήσει» τον πρώην πρόεδρο του ΕΦΕΤ κ. Νυχά.

Λίγο μετά αποσύρθηκαν παρτίδες χαλβά που παράγονται για τα LIDL μετά τον εντοπισμό του παθογόνου μικροοργανισμού Salmonella και ακολούθησε η ανάκληση της σοκολάτας «Mister Choc - Choco Fruits/Γεμιστή σοκολάτα: Σταφίδες σε σοκολάτα γάλακτος» σε συσκευασία των 200 γραμ. στην οποίο ανιχνεύτηκε αμύγδαλο, το οποίο δεν επισημαινόταν, ως όφειλε, αφού αποτελεί αλλεργιογόνο συστατικό.

Επίσης το προηγούμενο διάστημα αποσύρθηκαν κρασιά στα οποία παρατηρήθηκε παρουσία γυαλιού, ενώ από τον ΕΦΕΤ επιβλήθηκαν και πρόστιμα στη γερμανική αλυσίδα.

«Από τα πρόστιμα, τις καταγγελίες και τις αναφορές, η εμπειρία μας δείχνει ότι το LIDL δυστυχώς εισάγει στη χώρα μας ό,τι «σαβούρα» βρίσκει φθηνή στη Γερμανία, ώστε να προσελκύσει τους καταναλωτές με χαμηλές τιμές» επισημαίνει ο κ. Κουτσελίνης, ο οποίος ετοιμάζει κατάλογο όλων των ανακλήσεων που έγιναν και των προστίμων που επιβλήθηκαν.
 
Πηγή: planet-greece.blogspot.com

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προτιμήστε να γράφετε ελληνικά κι ας κάνετε ορθογραφικά λάθη!
Είμαστε Έλληνες, έχουμε τη δική μας γλώσσα...
Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας!