About

"Φτηνά τη Λευτεριά δεν την πουλούν πουθενά. Ούτε και τη χαρίζουνε. Όσοι την πήραν χάρισμα τη χαράμισαν."
Μενέλαος Λουντέμης


Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2011

Ελένη Βιτάλη: "Έμενα σε σπίτι 600 τ.μ. με πισίνα και αλεξίσφαιρα τζάμια"

Διαβάστε τι δηλώνει "ανοιχτά" στη συνέντευξή της στην Espresso της Κυριακής η δημοφιλής τραγουδίστρια για το χρήμα, το παρελθόν της, αλλά και το λαϊκό τραγούδι.




  
 
Η Ελένη Βιτάλη έχει επιστρέψει στο πάλκο (σ.σ. εμφανίζεται φέτος στο "Acro"), αλλά δείχνει ότι δεν ξεχνά και δεν θέλει να κρύψει καμιά πτυχή του εαυτού της. Είτε παλαιότερη είτε πιο πρόσφατη.
 
"Κάποτε με έπιασε και εμένα ο νεοπλουτισμός. Είχα γίνει αμερικανάκι. Είχα ένα σπίτι 600 τ.μ με πισίνα και αλεξίσφαιρα τζάμια. Να φανταστείς, κάποια στιγμή με την γνωστή ιστορία που με είχε πιάσει με τα χάπια, έμεινα για 2μισι χρόνια στην προεδρική σουίτα του “Μεγάλη Βρετάνια”, δίνοντας τότε 400.000 δρχ. την ημέρα! Σκέψου τι λεφτά θα είχα σήμερα!", εξομολογείται η τραγουδίστρια που είναι αφοπλιστική όταν καλείται να μιλήσει για τη σχέση της με τα λεφτά.

   
"Ή σκατά ή λεφτά είναι το ίδιο για μένα", δηλώνει η Ελένη Βιτάλη. Όσον αφορά τους λόγους που την έκαναν να φύγει από το τραγούδι; "Είχα την ανάγκη να μαζέψω τα κομμάτια μου. Είχα καταπιεί από μικρή πολλά και ήθελα να μείνω μόνη με τον άντρα μου και το γιο μου. Γι' αυτό χάθηκα".
 
Η εικόνα που παρουσιάζει σήμερα το λαϊκό τραγούδι δεν θα μπορούσε να μην σχολιαστεί από μια εκ των κορυφαίων λαϊκών φωνών της χώρας. "Το λαϊκό τραγούδι ειδικά περνάει έναν καλλιτεχνικό μεσαίωνα κι αυτό οφείλεται στους μεσάζοντές του. Ονόματα μπορεί να υπάρχουν, αλλά δεν υπάρχει αξία".
  
Κατά τ' άλλα, η τραγουδίστρια δηλώνει ερωτευμένη και ευτυχισμένη για αυτό, αποκαλύπτει ότι έχει πάει και σε ψυχίατρο, ενώ πλέον βλέπει τον πνευματικό της και αποτάσσεται από την πονηριά που απέκτησε με τον καιρό, νοσταλγώντας την αθωότητά της.
 

 
Ανοίχτε τα τρελάδικα
 
Στίχοι: Βασίλης Παπαδόπουλος
Μουσική: Τάκης Σούκας
Πρώτη εκτέλεση: Ελένη Βιτάλη



Ανοίχτε τα τρελάδικα
να βγει ο κόσμος έξω,
την τρέλα πια των γνωστικών
δε γίνεται ν' αντέξω.

Βαρέθηκα, κουράστηκα και πόνεσα,
τα νιάτα μου στη λογική τα ξόδεψα.
Βαρέθηκα, κουράστηκα κι αηδίασα,
τα νιάτα μου στη λογική θυσίασα.

Ανοίχτε τα τρελάδικα
να βγει ο κόσμος έξω,
να δω αν είναι πιο τρελοί
οι μέσα απ' τους απ' έξω.

Πηγή: www.cosmo.gr

6 σχόλια:

Unknown είπε...

Προσωπικα θαυμαζω την φωνη της. Τα εκ των υστερων ομως δεν με συγκινουν καθολου!!!Αυτα τα μαυρα πληρωνουμε σημερα!!!

vouliazoume είπε...

Σα φωνή δεν υπάρχει, ο Θεός της έκανε μεγάλο δώρο!
Τα εκ των υστέρων δε συγκινούν ούτε αυτήν πλέον Τασούλα, ωστόσο είναι από τις λίγες που κάνει αυτοκριτική και μάλιστα αυστηρή...
Στη θέση της δεν ξέρουμε αν θα κάναμε κι εμείς τα ίδια...

Unknown είπε...

Για να βρισκομαστε σε τουτη εδω την διασταση και ν' ανταλασσουμε αποψεις .......χωρις να παραγνωειζουμε τον κινδυνο που κριβει η ανωνυμια και το απροσωπον, πιστευω πως μαλλον ανηκουμε σε αλλη κατηγορια!!!!

vouliazoume είπε...

Ότι ανήκουμε σε άλλη κατηγορία είναι σίγουρο. Το θέμα είναι: Ανήκουμε εθελοντικά σε άλλη κατηγορία ή αναγκαστικά;
Δε διαφωνώ ότι έχεις άδικο, απλά κάνω και λίγο τον συνήγορο του διαβόλου...

vouliazoume είπε...

Φυσικά Τασούλα εννοούσα πως δε διαφωνώ ότι έχεις δίκιο! :-)

Γιάνης είπε...

Δεν φταίνε τα παιδιά, αν πέρνουν τόσα οι τραγουδιστές για φαντασθήτε τι χρήμα πέφτει στη μουσική. Και γιατί παρακαλώ να πληρώνεται τόσο ένας ηθοποιός ή ένας τραγουστής; Είναι μία τέχνη και αυτό όπως όλες οι άλλες. Εγώ πιστεύω πως οι περισσότεροι είναι δικά τους παιδιά ίσως με κάποιο όνομα που δεν λέει τίποτα.

Δημοσίευση σχολίου

Προτιμήστε να γράφετε ελληνικά κι ας κάνετε ορθογραφικά λάθη!
Είμαστε Έλληνες, έχουμε τη δική μας γλώσσα...
Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας!